UZELA LSD I NESTALA

Prekinuta potraga za 23-godišnjom Francuskinjom

23.07.2014 u 22:50

Bionic
Reading

Ronioci HGSS-a završili su u 20 sati bez rezultata cjelodnevno traganje za 23-godišnjom Francuskinjom Anne-Cecile Pinel koja je u ponedjeljak u jutro zadnji put viđena u kampu uz Mrežnicu, na festivalu psihodelične glazbe u Primišlju, doznaje se od pročelnika Komisije za tehniku spašavanja i školovanje kadrova HGSS-a Dubravka Butale

Prema njegovim riječima, četvorica su ronilaca pretražila večeras korito Mrežnice uz kupalište kampa, nakon što je čitav dan i prošlu noć, u potrazi za Francuskinjom, pretraživano područje uz obalu, šume i prometnice Primišlja, Tržića i šireg prostora.

Bili su neuspješni i svi dosadašnji pokušaji lociranja signala njezinog mobitela.

Osim policije i volontera HGSS-a u potrazi su sudjelovali i lovci koji najbolje poznaju taj teren, ali bez uspjeha, i zato se za sada akcija obustavlja jer, kaže Butala, nemaju više ideja što bi radili, 'nema smisla raditi sve iz početka, jer je teren dosta pregledan.'

U Tržiću je pronađeno njezino vozilo, kamper, ali ona ga ne zna voziti, pa su vozili njezini prijatelji. Imamo premalo podataka, a potraga je tako specifična da nam uopće nisu od koristi naša znanja o uobičajenim obrascima ponašanja, rekao je Butala, koji sumnja da djevojka možda više nije na tom terenu.

Većina se gostiju seli prema Gračacu, u Deringaj, gdje nastavljaju sa zabavom. Možda je otišla tamo s nekim i ostavila kamper. Međutim, vratit ćemo se sa psima tragačima na teren kada iz kampa otiđu gosti koji su i danas tamo, iako je festival završio u ponedjeljak, rekao je Butala.

Anne-Cecile Pinel zadnji put je viđena prekjučer u jutro u devet sati kada je, kako je rekla njezina prijateljica iz Francuske, uzela drogu LSD i krenula na plesni podij. Tek jučer na večer prijavili su njezin nestanak.

registru nestalih osoba piše da Anne-Cecile Pinel ima kestenjastu kosu i velike zelene oči, visoka je 168 centimetara i sitnije je tjelesne građe, te da na lijevom boku ima tetovažu u obliku molekula, na licu puno madeža, a zbog poteškoća sa sluhom na oba uha nosi slušni aparat. Policija poziva sve koji mogu pomoći da dostave informacije na telefonski broj 192.

Na istom je festivalu u Primišlju u nedjelju je umro 51-godišnji Samoborac. Za umrlog Samoborca u policiji kažu kako obdukcija nije pokazala tragove nasilja, ali se još čeka toksikološko vještačenje.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Vlatko Cegur rekao je danas da je festivalu policija zaplijenila sedam vrsta droga, među kojima do sada najznačajniji pojedinačni pronalazak LSD-a- 1400 doza kod jednog Nizozemca.

Privedeno je 26 stranaca i dva hrvatska državljana. Četvero uhićenih kazneno su prijavljeni za proizvodnju i prodaju droga, dok će ostalih 24 zbog posjedovanja droge odgovarati prekršajno.

Momento-demento festival psihodelične glazbe i umjetnosti održan je u Primišlju kod Slunja od 15. do 21. srpnja, a više od 95 posto posjetitelja bili su stranci.