ODGODILI OVRHU ATP-A

USKOK češlja šibensku Poreznu upravu!

08.07.2014 u 12:18

Bionic
Reading

Djelatnici PN USKOK-a istražuju od jutros više osoba u šibenskoj Poreznoj upravi, a u tijeku je i pretres stanova najmanje dvoje najviših službenika Porezne uprave, neslužbeno doznaje šibenik.in

Kako neslužbeno doznaje šibenski tjednik, USKOK istražuje zašto su službenici kao odgovorne osobe u šibenskoj Poreznoj upravi odgodili početak ovršnog postupka u slučaju poduzeća ATP u ljeto 2012.

Podsjetimo, istražitelji USKOK-a upali su jutros u šibensku Poreznu upravu. Neslužbeno se doznaje da ispituju visokorangiranog službenika i službenicu Porezne uprave, sve zbog ovrhe koja je trebala biti realizirana u slučaju ATP-a počekom ljeta 2012, ali su je oni odgodili za mjesec, dva, dok ne završi školska godina.

U to doba smatralo se da je ATP takozvana tvrtka od regionalnog značenja pa se prolongiralo provođenje ovrhe. Navodno u tom slučaju nije bilo nikakve materijalne koristi za osobe koje USKOK upravo istražuje.

Oboje službenika stupili su na svoje rukovodeće dužnosti tek u drugoj polovici svibnja te 2012. godine, piše šibenik.in.

Iz USKOK-a, dok je istraga u tijeku, ne daju nikakve izjave.