NE BUDITE NAIVNI

Policija upozorava na ove internetske prijevare!

03.04.2014 u 15:15

Bionic
Reading

Dubrovačkoj policiji prijavljena su dva slučaja prijevare prilikom kupnje putem internetskog oglasnika - automobila i Iphonea, a prevareni kupci novac su uplatili u jednu londonsku banku i u - sportsku kladionicu.

U prvom slučaju prevaren je 26-godišnji muškarac koji je putem internet oglasnika pronašao oglas za kupnju osobnog automobila Toyota Yaris nakon čega je s nepoznatom osobom dogovorio kupnju navedenog automobila te mu na račun jedne banke u Londonu uplatio iznos od 5.000 eura. Nakon uplate nepoznata osoba mu se više nije javljala na pozive, a vozilo nije dobio.

U drugom je slučaju 52-godišnjak prijavio da je putem internetskog oglasnika od nepoznate osobe želio kupiti mobilni telefon 'Apple Iphone 4S' za iznos od 1.200 kuna koje je, po dogovoru s prodavateljem, uplatio na račun jedne sportske kladionice, nakon čega mu prodavatelj više nije bio dostupan te je shvatio da je prevaren.

Policija upozorava građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive internetske oglase kako ne bi postali žrtvama prijevare.