PREMINULA NAKON PADA U NEOZNAČENU RUPU

Tri šefa odgovorna za smrt 17-godišnje djevojke

23.07.2009 u 10:49

Bionic
Reading

Nakon višetjedne istrage, riječki policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv tri osobe iz dviju tvrtki koje se tereti da su odgovorni za tragičnu smrt 17-godišnje Lee Margan iz Pašca, koja je preminula nekoliko dana nakon što je pala u neoznačenu rupu na cesti

Prijavljeni su voditelji gradilišta Miro M. (49) iz Zagreba, njegov pomoćnik Hrvoje M. (34) iz Rijeke i poslovođa Davor V. (28) iz Rijeke. Sva trojica zaposlenici su tvrtke Dira-gradnja iz Rijeke, odnosno podtvrtke Rijeka-gradnja koje su bile izvođači radova.

Nesretna je djevojka nastradala 29. lipnja ove godine kada je oko 23 sata pala u neograđeni građevinski iskop, odnosnu rupu duboku nešto više od dva metra. Troje prijavljenih nisu poduzeli adekvatne mjere zaštite na gradilištu. Inače, tek nakon tragedije tvrtka Dira-gradnja ogradila je rupu, prvo trakama, a zatim i daskama.

S teškim ozljedama glave Lea je hitno prevezena u bolnicu u Rijeku i smještena na Jedinicu intenzivnog liječenja, no, nažalost, tri dana kasnije je preminula.

Riječka policija zajedno s Državnim odvjetništvom pokrenula je opsežnu istragu, a nakon dobivanja dokumentacije od nadležnih službi iz Državnog inspektorata, kao i druge dokumentacije i saznanja, utvrđeno je da su trojica odgovornih počinili teško kazneno djelo, piše Jutarnji list.