BJEGUNAC IZ UMOBOLNICE

Ubojicu osječkog odvjetnika policija je tražila tri mjeseca!

07.01.2013 u 08:54

Bionic
Reading

Užasna smrt poznatog osječkog odvjetnika Luje Medvidovića, kojega je klijent Roberto Rubić s pedesetak uboda nožem usmrtio u njegovu uredu u središtu Osijeka, otvara pitanje kako je moguće da policija nije bila u stanju pronaći čovjeka koji je prije gotovo tri mjeseca pobjegao s psihijatrijskog odjela Opće bolnice u Županji i kojem je - dva tjedna prije nego što će počiniti stravično ubojstvo - Županijski sud u Vukovaru odredio jednomjesečni pritvor, ali ga ni tada policija nije bila u stanju pronaći i uhititi. Pronašla ga je tek u noći s prošlog petka na subotu kraj beživotnog tijela odvjetnika Medvidovića, piše Jutarnji list

Medvidovićev ubojica Roberto Rubić je 3. listopada prošle godine u Vinkovcima prijetio smrću Tomislavu Boriću i članovima njegove obitelji koje je pokušao opljačkati nakon što je upao u njihovu kuću. Kada je istoga dana uhićen, u Policijskoj postaji u Vinkovcima razbio je staklo prozora udarcem glave, a isto je učinio i sutradan na Odjelu traumatologije Opće bolnice u Vinkovcima, kamo je odveden na liječenje. Rubić je potom bio smješten na Odjel za duševne bolesti u Općoj bolnici u Županji, odakle je pobjegao 9. listopada prošle godine.

Županijski sud u Vukovaru 19. prosinca prošle godine odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog počinjenja više kaznenih djela.
Kako ga policija ni dva mjeseca nakon bijega nije pronašla na njegovoj adresi u Gundulićevoj ulici 62 u Vinkovcima, sutkinja istrage Jadranka Kurbel odredila mu je istražni zatvor kako bi se mogla nastaviti istraga o pokušaju krađe i drugim kaznenim djelima koja je počinio.

Međutim, Roberta Rubića policija nije uspjela pronaći sve do 5. siječnja, kada je, nakon ubojstva osječkog odvjetnika, zatečen u njegovu uredu.
Tragedija koja je potresla Osijek, jer tako brutalno ubojstvo u ovom se gradu već dugo nije dogodilo, mogla se izbjeći da je policija na vrijeme pronašla Roberta Rubića i pritvorila ga na temelju naloga koji je dao Županijski sud u Vukovaru, ističe Jutarnji list. Neshvatljivo je da se osoba, koju policija sada sumnjiči za okrutno ubojstvo, gotovo tri mjeseca nakon bijega s psihijatrijskog odjela slobodno i nesmetano kretala, sve dok nije počinila ubojstvo.

Medvidović je prije odvjetničke karijere bio sudac Općinskog suda u Osijeku. Bavio se i književnim radom, objavio je nekoliko knjiga pjesama.