ISKAZ NA SUDU

Mintas-Hodak i dalje sumnja da je Šlogar ubio Ivanu

20.05.2009 u 08:08

Bionic
Reading

Ljerki Mintas-Hodak, iako je od ubojstva njezine kćeri prošlo sedam mjeseci, i dalje je neprihvatljivo da je 'plac majstor' s teniskih terena na Mladosti Ivanu ubio da bi se osvetio njezinu ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku, kojeg je smatrao krivcem za svoju beskućničku životnu situaciju

Susjeda Hodakovih tvrdila je da je Ivana uz torbu nosila i jedan fascikl, ali tog fascikla pokraj njezina tijela nije bilo, piše Jutarnji list. Nema ga ni na popisu stvari koje je policija našla. Specijalci koji su upali u stubište u Hatzovu prelazili su preko njezina tijela, trčali su stubištem. Jesu li na potplatima svojih cipela ili na neki drugi način odnijeli neke od materijalnih tragova koje je u stubištu ostavio Mladen Šlogar Žila (60), koji je okrivljen za njezino ubojstvo, možda će zauvijek ostati nepoznanica.

Ljerka Mintas-Hodak, kao već nekoliko puta dosad, tako je i nakon svjedočenja u utorak u istrazi o ubojstvu pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem dala kratku izjavu.

'Definitivno mislim da to nije pravi motiv i razlog ubojstva. Ne može biti osveta nakon 13 godina i na toj osobi. Sud će ustanoviti je li on ubojica ili ne', bilo je sve što je za Jutarnji list rekla Lj. Mintas-Hodak nakon svjedočenja.

'Zašto laže, zašto ne kaže istinu!' žustro i odlučno rekla je pred sudom i Antoniju Zujiću, Šlogarovu odvjetniku. Ponovila je to još nekoliko puta, izvještava Jutarnji list. Iako Lj. Mintas-Hodak nastoji više ne razmišljati o onome što se dogodilo, današnje svjedočenje opet joj je vratio misli na 6. listopada prošle godine.

Ona se tada oko 11 sati iz obližnjeg kafića u Petrinjskoj vratila u stan u Hatzovoj. Pila je kavu s gospođom koja kod njih posprema i pet minuta nakon što je njezin suprug Zvonimir s majstorom za tepihe otišao iz stana čula je dva jaka pucnja u razmaku od četiri do pet sekundi. Ona i spremačica izašle su iz stana na podest, primijetile radnike koji su se naginjali preko ograde i na podestu prvog kata kod stana Duggan Barbieri vidjela je da leži žena.

U tom trenutku ona nije prepoznala Ivanu, nego je rekla: 'Dolje leži neka žena, zovite policiju!' No, već su je pozvali radnici, a Mintas-Hodak zvala je 112. Prošlo je pet minuta kako nitko nije dolazio i tek tada je ona sišla niz stube i prepoznala Ivanu. Počela je vrištati i zvati u pomoć. Izašli su i Sanja Dugann i Frane Barbieri te joj dali jastučić koji joj je podmetnula pod glavu. Došli su i policajci koji su počeli šetati stubištem, a uskoro i specijalci.

U međuvremenu se javio Frane Barbieri, koji je prvi zvao policiju i koji je policajcima u zidu pokazao rupu od metka i rekao da bi svjedočio u istrazi. Žena koja je na dan ubojstva vidjela muškarca na Strossmayerovu trgu sada tvrdi da je uočila muškarca koji je kopao po kanti za smeće, a u ruci je imao bijelu vrećicu. Izgledao je uredan, izbrijan, u dobi od 38 do 40 godina.