ČETIRI OSOBE LAKŠE OZLIJEĐENE

U prevrtanju cisterne na Krku poginuo Mađar

09.09.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Šest sati bila je zatvorena cesta Malinska (od skretanja za Valbisku) - Krk, gdje se sinoć nešto poslije 21 sat dogodila teška prometna nesreća u kojoj je na mjestu poginuo 34-godišnji mađarski državljanin A. B., a još četiri osobe su lakše ozlijeđene

Iako se sve okolnosti prometne nesreće još utvrđuju kriminalističkim istraživanjem, očevidom je dosad utvrđeno da se ona dogodila kada se cisterna sisačkih registarskih oznaka prevrnula u vožnji, u desnom zavoju, u Šepiću na području Malinske Dubašnice.

Priključno vozilo cisterne Scania, u kojoj je bilo 13.000 litara plavog dizela, a kojom je u pravcu Krka upravljao 30-godišnji Crikveničanin D. N. pod utjecajem alkohola od 2,05 promila, prilikom prevrtanja je zahvatilo tri osobna vozila, i to Opel Astru karlovačkih registracijskih oznaka, Citroёn Xsaru mađarskih registracijskih oznaka i Audi A4 slavonskobrodskih registracijskih oznaka.

Nažalost, na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač Citroёna, 34-godišnji mađarski državljanin, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 22-godišnji Krčanin koji je upravljao Audijem i njegova 20-godišnja suputnica iz Rijeke te 20-godišnja mađarska državljanka iz Citroёna, kao i vozač cisterne. Liječnička pomoć svima je pružena u krčkoj ambulanti hitne pomoći.

Promet državnom cestom D 102 ponovo je uspostavljen jutros poslije tri sata, a za vrijeme trajanja očevida odvijao se obilaznim pravcima. Vozač cisterne, kojemu, doznajemo, ovo nije prvi put da vozi pod utjecajem alkohola, uhićen je.