Crna kronika OPTUŽENI U 'MAESTRU'

'Zaposlenike HFP-a nismo poticali na nezakonitosti'

  • Autor: Hina
  • 23.4.2009 16:48:58
  • 23.4.2009 16:45:14

Dvojica optuženika koji su u nastavku današnje rasprave u slučaju 'veliki maestro' iznijeli svoje obrane, Mladen Jandriček i Mane Medić odbacili su sve optužbe koje im se stavljaju na teret, pa tako i da su bivše zaposlenike Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) poticali na nezakonitosti

'S nikim se nisam udružio zbog počinjenja kaznenih djela, a posebno ne s Asjom Piplović koja mi je nevjenčana supruga i s kojom sam u dugogodišnjoj vezi', kazao je Jandriček. Dodao je i da bivšeg voditelja Službe prodaje nekretnina HFP-a, trećeoptuženog Igora Petlevskog nije poticao na odavanje tajni ili zlouporabu položaja i ovlasti niti je to mogao učiniti.

Svaku povezanost s Petlevskim u obrani je odbacio i osmooptuženi Mane Medić, profesor s osječkog Ekonomskog fakulteta kojega se tereti da je bez javnog natječaja koristio odmaralište u Gradcu, ranije u vlasništvu srbijanskog grada Kragujevca. 'Petlevskog sam prvi puta vidio na sudskom hodniku', kazao je Medić, dodajući da se Fondu obratio kao instituciji na prijedlog arhitektice koja je vodila uređenje spornog objekta u Gradcu.

'Optužene iz Fonda nisam poznavao i smatram da nikoga nisam poticao na kaznena djela', dodao je Medić. Sudsko vijeće danas je produljilo pritvor prvooptuženom Josipu Matanoviću, bivšem potpredsjedniku Fonda. Suđenje se obranama preostalih optuženika nastavlja u ponedjeljak, 27. travnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još