POŽAR PODMETNUT?

Izgorio poznati restoran Splav na Mrežnici

Bionic
Reading

Na rijeci Mrežnici u središtu Duge Rese izgorio je drveni restoran Splav koji je bio vezan uz obalu, a uzroci požara još se utvrđuju, doznaje se od karlovačke Policijske uprave

Policija je dobila dojavu o požaru u 14.27 sati, a u 14.50 sati vatrogasci su potvrdili policiji da je restoran potpuno izgorio, izjavio je za Hinu policajac u karlovačkom operativnom centru 192. Vlasnik Splavi, koja je bila iznajmljena jednoj udruzi, fizička je osoba.

Zapovjednik karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Denis Buturajac rekao je da je šteta na splavi dugačkoj deset metara i širokoj osam metara velika jer je na njoj izgorjela sva drvena konstrukcija, ali nije potonula budući da je njezina osnova metalna.

Osim Javne vatrogasne postrojbe, požar su gasili vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Duge Rese, koji su ostali na terenu.

Vlasnika Alena Pušića javlja Radio Mrežnica, vijest o požaru zatekla je u Zagrebu. Za Radio Mrežnicu je izjavio da nema snage otići pogledati kolika je šteta. Splav je planirao otvoriti 1. svibnja i imao je velika očekivanja za ljeto s obzirom na to da tada ovaj objekt bude vrlo posjećen.

Duga Resom odmah nakon požara prostrujala je priča da je objekt namjerno zapaljen. Na to Pušić kaže da 'ništa nije isključeno', ali ni u koga ne upire prstom.

'Možda su klinci noćas imali parti na splavi, možda je tinjalo, ne znam... Bit će sad svakakvih priča, kao i one godine kada je splav potopljena', rekao je Pušić