NA METI TRGOVINE I KLADIONICE

Uhićen Puljanin s 'kolekcijom' od sedam razbojništava

27.02.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Pulska policija uhitila je 23-godišnjeg Puljanina kojeg se tereti čak za sedam oružanih pljački trgovina i kladionica, od čega je jedno kazneno djelo u pokušaju

Kako je izvijestila PU istarska, tri kaznena djela razbojništva trgovina mladi Puljanin je počinio još krajem prošle godine, dok se u ovoj godini usmjerio na kladionice.

Naime, 29. studenog je opljačkao trgovinu u Ulici Bruna Kosa, tako što je oko 19 sati prišao prostoru blagajne i u 53-godišnju djelatnicu uperio pištolj.

Nakon što je od nje zatražio novac, žena je otvorila blagajnu i u strahu mu je predala nekoliko tisuća kuna. Sljedeće razbojništvo 23-godišnjak je počinio 17. prosinca na Trgu I. istarske brigade.

Tada je prišao 59-godišnjem Puljaninu koji je sjedio u svom vozilu, uperio u njega pištolj i zatražio da mu preda novac. Budući je muškarac rekao kako nema sa sobom novaca, razbojnik se trčeći udaljio prema parkiralištu autobusa.

S razbojništvima je nastavio i 29. prosinca, kada je oko 19.30 sati kada je pokušao ući u poslovnicu za otkup zlata u Laginjinoj ulici u Puli, dok se u njoj nalazila 48-godišnja djelatnica. No, obzirom da su vrata bila zatvorena, morao je odustati od svog nauma te se trčeći udaljio u smjeru Smareglijeve ulice.

Niz razbojništava 23-godišnjak je nastavio i ovoj godini, s time da su mu mete postale kladionice. Tako je 14. siječnja u Pazinskoj ulici oko 20 sati ušao maskiran i uz prijetnju pištoljem od 24-godišnje djelatnice zatražio novac.

Nakon što mu je djevojka predala nekoliko tisuća kuna, mladić se trčeći udaljio. Slijedeća kladionica u kojoj je 23-godišnjak izvršio razbojništvo došla je na red 1. veljače. Tada je u Švalbinoj ulici oko 20 sati od 28-godišnje djelatnice, ponovno uz prijetnju pištoljem, zatražio da mu izvadi novac iz sefa, nakon čega se s nekoliko tisuća kuna udaljio u nepoznatom smjeru.

Posljednja dva razbojništva mladić je počinio u istom danu, 19. veljače. Prvo je oko 15,30 sati od 24-godišnje djelatnice u Pazinskoj ulici, uz prijetnju pištoljem, otuđio više tisuća kuna, a potom je oko 19 sati iz kladionice u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu od 26-godišnjakinje iz Vodnjana otuđio također nekoliko tisuća kuna.