OTKAZANI NOĆNE LINIJE ZG I ST

Izletio vlak, a potom se pokvario i zamjenski kod Plaškog

Bionic
Reading

Nagibni vlak na relaciji Split - Zagreb oko 11 sati iskliznuo je iz tračnica u blizini postaje Malovan na pruzi između Knina i Gračaca. Da nevolja bude veća, pokvario se i zamjenski vlak koji je poslao HŽ

Vlak je vozio iz Splita za Zagreb. U nezgodi nema ozlijeđenih, a sve mjerodavne željezničke ekipe su na terenu, dok je za putnike organiziran prijevoz vlakovima koji su krenuli prema mjestu nezgode, budući da pristup cestama nije moguć.

Međutim, kako javlja Jutarnji.hr, zamjenski vlak koji je pokupio putnike pokvario se u Plaškome, a pritom je nestalo grijanje. HŽ je poslao lokomotivu koja je priključena za zamjenski vlak, kojem se pokvario motor, pa je kompozicija u 17.55 sati nastavila putovanje, ali grijanje u zamjenskom vlaku i dalje ne radi te su putnici bili prepušteni hladnoći.

Nakon više od deset sati puta, putnici koji su vlakom krenuli iz Splita napokon su došli u Zagreb. Jednom putniku je, po dolasku na zagrebački Glavni kolodvor, pozlilo.

Inače, prema prvim informacijama, uzrok iskliznuća je nalet na nanos snijega na pruzi. Zbog ove nezgode otkazani su vlakovi br. 524 i 525 koji su iz Zagreba za Split trebali krenuti u 14.04 sati, odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati. Normalizacija željezničkog prometa na toj dionici očekuje se u večernjim satima, kažu u HŽ-u.

Otkazani noćni vlakovi između Zagreba i Splita

Zbog vremenskih neprilika i otežanih uvjeta u kojima se mora maknuti s pruge vlak koji je jutros iskliznuo između kolodvora Zrmanja i Malovan, otkazana su dva noćna vlaka iz Zagreba prema Splitu i obrnuto, a zbog loših uvjeta na cestama nije moguć ni zamjenski prijevoz autobusima, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Na ostalim dionicama vlakovi u daljinskom prijevozu kasne do sat vremena, a u lokalnom i prigradskom prijevozu nema većih kašnjenja.

Kako su nam potvrdili u Hrvatskom nogometnom savezu, u vlaku su bili i ukrajinski futsal reprezentativci, koji su u ponedjeljak doživjeli poraz od naših igrača u četvrtfinalu. Dakle, u dva dana dvije neugodne situacije, ali koje, na svu sreću nisu donijele nikakve teže posljedice jer Ukrajinci su nakon izlijetanja vlaka sjeli u buseve te krenuli put Zagreba.

No, da ih sreća definitivno ne prati potvrđuje i podatak da su Ukrajinci na put od Zagreba prema Splitu, kada su putovali na okršaj s našima, zbog snježnih neprilika potrošili osam sati.

U istom je vlaku bio i predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević, doznaje VLM.