FAMOZNI VELIKI MAESTRO

Matanović i Peša oslobođeni za slučaj ciglane Nin

26.01.2012 u 14:03

Bionic
Reading

Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu bivšim potpredsjednicima Hrvatskog fonda za privatizaciju Josipu Matanoviću i Robertu Peši za primanje i davanje mita u slučaju ciglane u Ninu

Dvojica bivših dužnosnika HFP-a nepravomoćno su oslobođena na zagrebačkom Županijskom sudu u rujnu prošle godine u ponovljenom suđenju za dio optužbi iz slučaja 'veliki maestro'. Sud je tada zaključio da ni s čime, pa ni USKOK-ovim tajnim snimanjem razgovora, nije utvrđeno da je Peša na bilo koji način tražio ili pristao uzeti 200.000 eura da bi pogodovao stranom investitoru koji je na zemljištu ninske ciglane planirao izgraditi turističko naselje.

USKOK-ova žalbu na oslobađajuću presudu odbijena je kao neosnovana, doznaje se na Vrhovnom sudu koji je odluku donio 18. siječnja.

Matanović je, inače, za ostale nezakonitosti otkrivene u jednoj od prvih većih antikorupcijskih istraga pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora, a oduzeto mu je i nezakonito stečenih 250.000 eura i 125.500 kuna. Peša je na prvom suđenju bio osuđen na dvije godine.