ILEGALCI

Kosovari pod dekom probali prijeći granicu

03.01.2012 u 13:06

Bionic
Reading

U razmaku od pola sata dva su vozila sa skrivenim osobama pristigla na granični prijelaz Karasovići. Očima službenika nisu uspjeli promaknuti

Policajci uz pomoć carinika u nedjelju su u dva navrata spriječili državljane Kosova pri ilegalnom ulasku u RH. Dvojica nesretnika sakrila su se u prostor između prednjih i zadnjih sjedala automobila te se pokrili dekom. Obojica su bili skriveni u vozilima švicarskih registracijskih oznaka kojima su upravljali njihovi sunarodnjaci. U razmaku od pola sata dva su vozila sa skrivenim osobama pristigla na granični prijelaz Karasovići. Prvi auto stigao je u 22 sata, a drugi u 22.30.

Očima službenika nisu uspjeli promaknuti.

Zbog počinjenog prekršaja pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice vozači osobnih vozila uz optužni su prijedlog dovedeni na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje su kažnjeni novčanim kaznama.

Dvojica državljana Kosova koji su pronađeni skriveni u vozilima protjerani su iz Republike Hrvatske, određena im je zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru, izvijestili su iz dubrovačke policije.