Crna kronika ZNALI ZA PODRUMSKU TAMNICU

Optužnica protiv Fritzlove supruge i sina

  • Autor: tportal.hr
  • 28.3.2009 10:01:49
  • 27.3.2009 22:25:02

Njemački odvjetnik Klaus Ulrich Groth podigao je optužnicu protiv Rosemarie Fritzl, supruge Josefa Fritzla, i njihovog najstarijeg sina Haralda. Odvjetnik tvrdi da su oni znali za stravičnu tajnu podruma njihove kuće u Amstettenu

'Svaka domaćica ili znatiželjno dijete prije ili kasnije našli bi skriveni ulaz u podrum. Bilo sasvim slučajno ili jer su strašno znatiželjni. Tko je snabdijevao podrum namirnicama u tjednima kad je Fritzl bio na odmoru u Tajlandu?' zapitao se odvjetnik Groth. Dodao je da se vriskove i zapomaganja iz podruma sigurno moralo čuti.

Odvjetnik je podigao optužnicu protiv Rosemarie kao 'pomagačice Josefa Fritzla'. 'Supruga i najvjerojatnije najstariji sin morali su znati da još netko stanuje u kući. Za izgradnju takvoga prostora jednoj osobi trebalo bi u prosjeku dvije godine. Nešto takvo nemoguće je sakriti pred članovima obitelji i susjedima', napisao je Groth u svojoj optužnici.

Odvjetnik je uvjeren da je Fritzl morao imati pomagača, i to takvoga koji ga je mijenjao u njegovoj odsutnosti. Kad je Josef Fritzl 1984. godine oteo svoju kći Elisabeth, rekao je svojoj supruzi da im se kći pridružila nekoj sekti. Ona uporno tvrdi da nikada nije ušla u zazidani prostor i da nije imala pojma o strahotama koje su joj se događale ispod nogu, piše Jutarnji list.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još