HRVANJE S PLJAČKAŠEM

Zaštitara je u banci ranio prosjedi muškarac

31.08.2011 u 17:48

Bionic
Reading

U pokušaju da spriječi razbojništvo, u poslovnici Istarske banke u Poreču, zaštitar Denis Matošević (28) ranjen je iz vatrenog oružja te je hitno prevezen na kirurgiju pulske Opće bolnice. Hrabri mladić koji se uhvatio u koštac s razbojnikom još uvijek je u operacijskoj dvorani, no navodno nije u životnoj opasnosti

Kako nam je rekao tajnik porečkog Udruženja obrtnika Robert Velenik, pokušaj razbojništva se dogodio oko 12.30 sati, upravo u vrijeme kad je u zgradi najfrekventnije.

'Čuo sam pucanj i spustio sam se dolje. Vidio sam zaštitara kako leži na hodniku ispred prostora Basler osiguranja s glavom prema dolje. Kada je hitna došla po njega bio je pri svijesti. Već dugo ovdje radi kao zaštitar i svi imaju za njega samo riječi hvale', kazao je tajnik Udruženja Robert Velenik.

Pljačkaša je vidjelo više svjedoka, a policija ima i snimke s dviju nadzornih kamara u zgradi te kamere kod bankomata. Prema opisu svjedoka, radi se o prosijedom muškarcu, starosti između 50 i 60 godina. Navodno je prilikom ulaska u zgradu na glavi imao šiltericu, a prema tome kako je panično tražio od djelatnice Basler osiguranja da ga uputi gdje je banka, Porečani zaključuju da sigurno nije nitko od domaćih ljudi.

Razbojnik je ispalio jedan metak, a zatim pobjegao. Očevid je još uvijek u tijeku, a policija moli građane ukoliko imaju korisne informacije da im se jave. Zasad još nije poznato da li je naoružani razbojnik imao i kakvog kompanjona, koji mu je možda pomogao u bijegu.