Crna kronika POZNAT PO PRIJEVARAMA

Priveden Josip S. optužen za lihvarenje

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim Josipom S. i priveli ga u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iznude i lihvarskog ugovora na štetu 29-godišnjaka, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka

Oštećeni je tijekom ljeta 2005. god. od osumnjičenog posudio 30 tisuća kuna, uz dogovor da će mu mjesečno vraćati kamatu od 10 posto, odnosno, 3 tisuće kuna.

I ako je oštećeni uredno otplaćivao dogovoreni iznos te osumnjičenom u ljeto 2008. godine dao 22 tisuće kuna uz dogovor da je dug otplaćen, mjesec dana nakon toga osumnjičeni ga je nazvao i rekao da mora nastaviti s plaćanjem jer još nije podmirio glavnicu.

Oštećeni je tako nastavio s plaćanjem istog iznosa do lipnja 2010. godine, kada ga je osumnjičeni počeo učestalo nazivati i prijetiti mu ozljeđivanjem i smrću ne nastavi li s plaćanjem, uz upozorenje da je dug porastao na 50 tisuća kuna.

Zbog prijetnji je 29-godišnjak 22. kolovoza u popodnevnim satima osumnjičenom predao iznos od pet tisuća kuna, iako je znao da je već odavno otplatio posuđeni novac, sveukupno oko 150 tisuća kuna.

Kako su se prijetnje i tada nastavile, 29-godišnjak je iz straha za vlastiti život događaj prijavio policiji.

Osumnjičeni je 56-godišnjak otprije poznat policiji za kaznena djela prijevare.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još