BOLNICA 'SESTRE MILOSRDNICE'

Časna sestra zaključala lopova u kapelicu

21.03.2009 u 20:18

Bionic
Reading

Bešćutnog lopova koji je krao po kapelici u bolnici Sestre milosrdnice nije u petak spasilo ni to što je glumio da moli; časna sestra Rozina uhvatila ga je na djelu, a iako ima 69 godina, bila je brža od njega i uspjela ga zaključati do dolaska policije

ZAGREB - Naime, D. V. (25) ušao je u kapelicu Presvetog Srca Isusova u sklopu bolnice u Vinogradskoj ulici i pokušao ukrasti projektor vrijedan nekoliko tisuća kuna. Kapelica je bila prazna, samo su se dvije žene molile u zadnjim klupama, izvještava Jutarnji list.

'Bila sam na galeriji na katu i čula buku. Pogledala sam dolje i vidjela mladića, mršavog i nervoznog, kako se penje na stup visok dva metra i skida projektor s njega. A baš sam neki dan pripremila folije sa stihovima. Vjerojatno me vidio jer je odjednom sjeo u klupu i počeo se moliti. Ja sam poletjela niz stepenice u prizemlje. Potiho sam dvjema gospođama dala znak da izađu sa mnom van, ali one me nisu shvatile. Izašla sam i lijepo ih sve zaključala unutra', priča sestra Rozina (69), sitna, ali vitalna starica, koja je odmah potom otišla po zaštitare.

S njima je otišla na drugi ulaz u kapelicu i ponovno pozvala žene da izađu van, a onda su zaštitari preuzeli mladića, koji se i dalje pretvarao da se moli. Pozvana je policija pa je lopov priveden u postaju.

'Bilo me strah da me ne nalupa, ali ni on se nije snašao najbolje. Čula sam da je policiji objašnjavao da zapravo ni sam ne zna zašto je htio ukrasti projektor', kaže Rozina, koja se za kapelicu brine 29 godina i već je doživjela nekoliko provala i krađa.