MALVERZACIJE U TVORNICI ČARAPA

Žužulovi se ne osjećaju krivima za propast 'Slobode'

28.03.2011 u 16:43

Bionic
Reading

Petero optuženih za malverzacije u samoborskoj tvornici čarapa 'Sloboda', među kojima su brat i supruga bivšeg hrvatskog veleposlanika i ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, odbacili su danas tvrdnje tužiteljstva da su tvrtku oštetili za oko 11 milijuna kuna.

Suđenje na velikogoričkom Županijskom sudu jutros je započelo čitanjem optužnice, nakon čega su prihvaćeni i dokazni prijedlozi prema kojima će se na suđenju ispitati dvoje svjedoka i knjigovodstveno-financijski vještak.

Uz Borisa i Tatjanu Žužul, za zlouporabu položaja i ovlasti te zlouporabe u gospodarskom poslovanju kojima je 'Sloboda' dovedena u stečaj, okrivljeni su Ivica Papeš, Javorka Babić i Dario Papeš.

Borisa Žužula i financijsku direktoricu 'Slobode' Javorku Babić optužnica tereti da su u ime tvrtke otpisali pozajmice prema Tatjani Žužul i Ivici Pepešu u iznosu većem od 2,7 milijuna kuna.

Nezakonitu dobit u iznosu od 2,2 milijuna kuna navodno su ostvarili i neplaćanjem poreza na dobit jer su u poreznoj prijavi zaračunali neostvarene usluge Idisa, tvrtke u vlasništvu 'Slobode'.

Petero okrivljenih tereti se i za nezakonit transfer novca između te dvije tvrtke, čime je 'Sloboda', tvrdi tužiteljstvo, oštećena za još 6,2 milijuna kuna.

Sutkinja Jadranka Kos nastavak suđenja zakazala je za 16. i 17. svibnja, kada bi s obzirom na mali broj svjedoka mogao i završiti dokazni postupak, nakon čega slijede završne riječi tužiteljstva i obrane te izricanje presude.