Crna kronika JAKI PRODOR MORA

Ribarica s tri člana posade potonula kod Visa

Ribarski brod 'Bistra' potonuo je jutros oko 9,40 sati oko 10 nautičkih milja jugoistočno od svjetionika Stončica na otoku Visu uslijed jakog prodora mora, a sve članove posade oko 9,55 sati spasio je ribarski brod 'Marinero' koji se nalazio u blizini, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ribarica „Bistra“, luke upisa Split, dužine 32 metra, bila je u plovidbi iz Visa prema Palagruži, a vremenski uvjeti su bili povoljni. Na brodu su bila tri člana posade i to vlasnik Milivoj Mamić iz Sumartina na Braču, zapovjednik Duško Vidić iz Splita i upravitelj stroja Nikica Bošković iz Selca na Braču.

Putem VHF uređaja oko 9.37 sati javili su da moraju napustiti brod zbog jakog prodora mora iz zasad neutvrđenog uzroka, te je njihov poziv u pomoć putem obalne radio postaje Split radio primila Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

Ubrzo ih je spasila ribarica „Marinero“, luke upisa Rijeka, dužine 25 m, koja je od njih bila udaljena dvije nautičke milje, te će ih prevesti u Vis, gdje će brodolomce ispitati tamošnja Ispostava Lučke kapetanije Split.

Na mjesto pomorske nesreće upućen je brod „Pojišan“ Lučke kapetanije Split s obzirom da je u tankovima broda potonulog na dubini većoj od 100 metara ostalo oko 2 tone plavog dizela.

Mjesto potonuća obišao je i brod „Zvir“ pomorske policije koji je isplovio iz Visa.

Za sada nema tragova onečišćenja mora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još