Crna kronika TRGOVINA LJUDIMA

Prodao kćer za konja

Pošto je utvrdila da je par iz Siska za osam tisuća kuna svoju 15-godišnju kćer predao kao sluškinju ocu i sinu s područja općine Orle, sisačko-moslavačka policija uhitila je tih četvero ljudi zbog sumnje da su 'na štetu 15-godišnjakinje počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva'

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila kako je krajem veljače 69-godišnjak s 34-godišnjim sinom došao u Sisak 38-godišnjaku i njegovoj 32-godišnjoj nevjenčanoj supruzi kako bi, po dogovoru, u Ruču, mjesto u općini Orle, odveli njihovu 15-godišnju kćer radi prisilnog rada i služenja. Za to su Siščanima oprostili dug od kupnje konja od pet tisuća kuna te su im isplatili još tri tisuće kuna.

Svi osumnjičeni su uhićeni i danas će uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnome sucu Županijskoga suda u Sisku, a skrb nad 15-godišnjakinjom preuzeo je Centar za socijalnu skrb u Sisku, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

U priopćenju se napominje da su kriminalističku istragu proveli policijski službenici Odsjeka organiziranoga kriminala sisačko-moslavačke Policijske uprave u suradnji s policijskim službenicima sisačke Policijske postaje i djelatnicima Centra za socijalnu skrb.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još