predgrađe karlovca

Iživljavanje nad životinjama: Ovo su privedeni zbog zlostavljanja konja

13.09.2023 u 22:27

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca koje se dovodi u vezu sa zlostavljanjem konja uhićeni su u srijedu navečer u karlovačkom predgrađu Orlovac, potvrđeno je Hini u karlovačkoj Policijskoj upravi

Glasnogovornica policije Katarina Nadia Požega najavila je za sutra više informacija te dodala da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Prema videosnimkama iz Orlovca, koje je objavio Kaportal, policija je prije uhićenja ogradila kuću i obavila pretres, a konja je navodno pregledao i veterinar te dao mišljenje da je dobrog zdravlja.

Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila Državnom inspektoratu, uz saznanja o identitetu počinitelja i dokazima o njegovom ranijem zlostavljanju konja, jer se time 'hvalio' na društvenim mrežama.

Stoga iz udruge pozivaju nadležne da žurno obave inspekcijski nadzor, veterinarsku zaštitu, premještaj zlostavljanog konja i drugih životinja u prikladne uvjete te da između ostalog zabrane zlostavljačima nabavljanje i držanje novih životinja.

Obrazlažući videosnimku koju su priložili prijavi, kažu kako je vidljivo da je udaranje i maltretiranje konja uobičajeno i svakodnevna praksa počinitelja i ljudi koji ga okružuju, tako da čak i djeca udaraju konja.

  • +11
Dva muškarca u Karlovcu privedena zbog premlaćivanja konja Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL