SAMOUBOJSTVO U ZAGORJU

Starac se ubio plinom zbog tuge za ženom

27.02.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Sedamdesetjednogodišnji Dragutin Herceg zvani Facek iz Mača počinio je u petak samoubojstvo otvaranjem ventila na plinskoj boci u svojoj skromnoj obiteljskoj kući koju je sve do prije dva tjedna dijelio s dugogodišnjom nevjenčanom suprugom te sestrom Magdom

Vatrogasci su uz zaštitnu opremu iznijeli bocu i onemogućili daljnjim postupanjem eksploziju zbog koncentracije plina u unutrašnjosti kuće.

Prva dojava je bila uznemirujuća i vatrogasci su se pripremili na najgore. Naime, prema toj dojavi, Herceg se najprije zatvorio u kuću i prijetio da će sve dići u zrak, no čini se da je dojavljivač pretjerao.

Što se doista zbilo, nije uspjela vjerno rekonstruirati ni baka Magda, koja je potreseno plakala pred kućom do koje je policija zabranila pristup. No, dalo se razabrati iz bakinih riječi da ju je brat u namjeri da ostane sam poslao susjedima da obavi neke telefonske razgovore. Kad se vratila, uspjela nam je reći baka, njezin je Dragec već nepomično ležao. Dragec je izgubio volju za životom nakon nedavne smrti svoje žene, s kojom nije imao djece, pričaju susjedi.