PIJANI DVADESETOGODIŠNJACI

Vrijeđali, prijetili i ozlijedili policajca

31.01.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Dvojica alkoholiziranih porečkih dvadesetogodišnjaka subotnji noćni izlazak okončala su u nedjelju kod suca za prekršaje, a nakon susreta s dežurnim prekršajnim sucem, mladi vozač je s tri kaznene prijave, za sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, prijetnje i uništenja i oštećenja tuđe stvari, priveden u pulski Istražni centar

Naime, porečka policija zaustavila je u nedjelju, oko 4 sata, na autobusnom ugibalištu na Obali M. Tita bb u Poreču Mercedes pulske registracije, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 20-godišnjak iz Poreča, a kojemu je na mjestu suvozača društvo činio također alkoholizirani dvadesetogodišnji Porečanin.

No, usprkos tome što je mladom neodgovornom vozaču rečeno je da ga se isključuje iz prometa, pijani mladić je krenuo prema svom vozilu u namjeri da nastavi s vožnjom, pa je i uhićen. Očito ljut zbog uhićenja, mladi Porečanin dao si je oduška galamom, nakon čega je i raznim pogrdnim riječima izvrijeđao, a potom i stao prijetiti policijskom službeniku. U vrijeđanju policije 'pomogao' mu je i prijatelj, koji je u međuvremenu izašao iz zaustavljenog Mercedesa i prišao službenom vozilu. Ni on se nije smirivao, pa su tako oba alkoholizirana mladića uhićena.

Prilikom vožnje do policijske postaje, 20-godišnji vozač je udarao u bočne oplate unutarnje strane službenog vozila koje je na taj način i oštetio, pričinivši štetu od oko 1.000 kuna. No, to nije sve jer je, vele u PU istarskoj, prilikom postupanja jedan policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozljede.

Jučer u 11 sati obojica su privedeni na Prekršajni sud u Poreču zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, a vozač i za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Mladi vozač, kojem se na teret stavlja više kaznenih djela počinjenih u pijanom stanju, nakon prekršajne obrade i dovršenog kriminalističkog istraživanja, priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Puli.