Crna kronika NESAVJESNO POSLOVANJE

Željko Žmak zatajio 11 milijuna kuna obaveza Glasa Istre

Temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Puli, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakom iz Pule kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo netočnog prikazivanja imovinskog stanja iz čl. 625 Zakona o trgovačkim društvima, priopćila je PU istarska, ne navodeći ni inicijale

Kako piše Ipress, riječ je o Željku Žmaku koji je zatajio 11 milijuna kuna obaveza Glasa Istre.

'U svojstvu predsjednika uprave trgovačkog društva iz Pule, zajedno s tadašnjim članom uprave zaduženim za financije i gospodarstvo, u izlaganjima na skupštini društva održanoj u kolovozu 2009. godine i u razjašnjenjima i obavještenjima danim revizorima društva tijekom obavljanja revizije financijskih izvješća za 2008. godinu, prikrio je prilike društva na način da u istima nije naveo značajne potencijalne obaveze društva u ukupnom iznosu od 11 milijuna kuna, a čije dospijeće bi značajno utjecalo na buduće poslovanje društva', kaže se u priopćenju PU istarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je proslijedila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još