ČETVORKA IZ KUTINE

Prevarom do milijun i pol eura i zatvora

26.01.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija osumnjičila je 43-godišnjaka iz Kutine, njegovu suprugu i dva lažna poslovna partnera da su od 68-godišnjeg muškarca iz Zaprešića na prevaru izvukli više od milijun i pol eura

Troje osumnjičenih jučer je uhićeno i nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu danas dovedeno istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, a za četvrtim osumnjičenim se traga, izvijestila je policija.

U službenom policijskom izvješću navodi se da je 43-godišnjak svoju žrtvu doveo u zabludu lažnim predstavljanjem i prikazivanjem profitabilnih poslovnih aranžmana. Pritom mu je kao garanciju nudio nenaplative mjenice i raznu lažnu dokumentaciju kojom je od 68-godišnjaka iz Zaprešića od prosinca 2004. do prosinca 2008. posudio ukupno 1,53 milijuna eura.

Novac pribavljen prevarom 43-godišnjak nije uložio u poslovne aktivnosti koje je prezentirao 68-godišnjaku, već za kupnju nekretnina i život nerazmjeran legalnim prihodima, a u čemu mu je pomagala 41-godišnja supruga koja, je znajući porijeklo novca, kupovala i uređivala nekretnine na širem garešničkom području.

Uz supružnike u milijunsku su prevaru bili uključeni i 55-godišnjak iz Tribunja te 66-godišnjak iz Zagreba. Oni su se lažno predstavljali kao poslovni partneri i suradnici 43-godišnjaka te potpisivali fiktivne predugovore i ugovore o zajedničkom investiranju, a znajući da se te poslovne aktivnosti neće dogoditi.

Za pomoć u zločinu suradnici su primili novčanu nagradu, kažu u policiji, no ne navode o kolikoj je nagradi riječ.