OPLJAČKALI BENZINSKU I ŠTEDNO-KREDITNU ZADRUGU

Pala razbojnička banda iz Zagreba

31.12.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhvatila je razbojničku skupinu koja je prije desetak dana uz prijetnju oružjem opljačkala benzinsku postaju u Škorpikovoj ulici i štedno-kreditnu zadrugu na Malešnici, odakle su ukrali 15.000 kuna i stvari vrijedne 10-tak tisuća kuna

Petočlana skupina u dobi od 24 do 43 godine prvo je razbojstvo izvela 20. prosinca oko 20 sati na benzinskoj postaji. Dok su dvojica naoružanih razbojnika pljačkala postaju, ostali su u automobilu 'alfa romeo' čuvali stražu, a jedan od njih je razvukao traku preko ulaza u postaju kako bi spriječili ulazak stranaka. Pljačkaši su od zaposlenice ukrali 11.000 kuna i četiri šteke cigareta, a plijen su podijelili u stanu jednog od njih.

Dva dana kasnije četvorica razbojnika su neregistriranim 'fiatom puntom' krenula u novu pljačku. Jedan je čuvao stražu u vozilu, a ostali su naoružani ušli u štedno-kreditnu zadrugu, gdje su dvije zaposlenice i zaposlenika polegli na tlo i vezali ih trakama. Ukrali su oko 4000 kuna, crnu torbu s dokumentima i mobitele. Jedan od razbojnika je nakon toga iz pištolja ispalio hitac u zid stražnje prostorije. Nakon bijega osumnjičeni su podijelili plijen, a mobitele i predmete su potrgali.

Riječ je o razbojstvu koje se dogodilo nekoliko sati nakon krvave pljačke Volksbanke u kojoj je nepoznati razbojnik hicima iz pištolja ubio zaštitara i pobjegao s više stotina tisuća kuna.