mjera osiguranja

Žužulov RNK Split dobio privremenog stečajnog upravitelja

05.10.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu postavio je privremenog stečajnog upravitelja u Radnički nogometni klub (RNK) Split na čijem je čelu poduzetnik Slaven Žužul i to u sklopu određene mjere osiguranja uoči predloženog otvaranja stečaja zbog duga od oko 57.000 eura.

Privremeni stečajni upravitelj Milan Bariša Obradović imenovan je metodom slučajnog odabira, a dužan je utvrditi imovinu i stanje obveza stečajnog dužnika, iznos predvidljivih troškova prethodnog i stečajnog postupka te je li imovina stečajnog dužnika uopće dovoljna za namirenje troškova postupka.

Prijedlog za otvaranje stečaja u lipnju je podnijela Financijska agencija (Fina) navodeći kako RNK Split ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 56.921,49 eura. Prema prema podacima koji su Fini dostavljeni od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, RNK Split ima četiri zaposlena.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon održanog ročišta o prijedlogu za otvaranje stečaja na koje se nije odazvao zastupnik Radničkog nogometnog kluba Split iako mu je bilo naloženo sudu dostavi pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju dužnika te popis imovine i obveza.

''Međutim, dužnik nije dostavio traženo izvješće već je zamolio za odgodu ročišta s obzirom da dužnik očekuje priliv određenih sredstava od ranije prodanih igrača tako da će vjerojatno podmiriti sva dospjela dugovanja'', ističe se u rješenju.

Novo ročište radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja zakazano je za 15. studenoga.

RNK Split je registriran kao sportsko dioničko društvo nakon osnivačke skupštine održane u prosincu 2013., a predstečaj tvrtke bio je otvoren u veljači 2020. Temeljni kapital naveden u sudskom registru je 10 milijuna kuna, a kao član uprave i osoba ovlaštena za zastupanje je Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje, široj javnosti poznat po aferi ''bojanja tunela''.

RNK Split je nogometni klub osnovan 1912. pod imenom HRŠD Anarh, a trenutačno se natječe u Trećoj nogometnoj ligi - jug (3. HNL-jug).