županov suradnik

Župan Miletić o prijavi protiv Matića: Policija mora raditi svoj posao

02.11.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Župan Boris Miletić rekao je u srijedu u Puli, komentirajući podignutu kaznenu prijavu protiv bivšeg pročelnika ureda pulskoga gradonačelnika Aleksandra Matića, da policija mora raditi svoj posao, kako "svi očekuju da se proces privede kraju kako bi stali na kraj zločestim špekulacijama".

Naime, prema pisanju nekih medija u Istri, doznaje se da je istarska policija podignula kaznenu prijavu protiv Matića, bivšeg pročelnika ureda pulskoga gradonačelnika Pule dok je Miletić bio gradonačelnik, zbog sumnje da je uz pomoć dva djelatnika dviju tvrtki, informatičke i građevinske, krivotvorio dokumente i ispostavio lažne račune i fakture kako bi prikrio da je novac potrošio za privatne svrhe.

Na taj je način, sumnja se, Matić došao do radijatora, hladnjaka, tablet-uređaja, televizora i drugog, čime je, prema procjenama, gradskom poduzeću "Castrum", čiji je bio i direktor, načinjena šteta od tridesetak tisuća kuna.

Ti su predmeti i uređaji poslije navodno darovani saborskom zastupniku IDS-a Marinu Lerotiću i županijskom pročelniku Dušku Kišberiju, a dio je zadržao sam Matić.

Na novinarsko pitanje kako komentira to što je županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić za sutra sazvao konferenciju o tome, Miletić je izjavio kako je "Ferić, vijećnik SDP-a, uspio u svojem naumu da zaokupi dio medijskog prostora" , medija koji inače u svojima tekstovima optužuju Matića i Miletića.

"Mogu to komentirati samo na način na koji sam pročitao u medijima, a ono što jasno mogu poručiti vijećniku Feriću je da može mirno spavati jer se nitko nije sigurno ničim okoristio", poručio je župan Miletić.

S druge strane, predsjednik IDS-a Dalibor Paus poručio je danas u jednoj radijskoj emisiji da "osobe koje su se nezakonito okoristile ne mogu biti članovi stranke".

"Vidjet ćemo što će se zaključiti. Svakako sve radnje koje nisu zakonite i moralne su za najžešću osudu i oko toga nećemo dvojiti. Sigurno mi nećemo nikoga unaprijed optuživati, već nam je u interesu da se ta situacija raščisti", poručio je Paus.