reakcija gradonačelnika

Zoričić: Pula ne zabranjuje toples

19.10.2023 u 15:42

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić poručio je u četvrtak kako "Pula neće zabraniti toples, niti će ljudima biti zabranjeno dolaziti na plažu i popiti piće"

Zoričić u priopćenju reagira na naslove u medijima i "krive zaključke na temelju objave političke platforme Možemo Pula" ističući da neće zabraniti toples ni alkohol na plažama.

U javnost je došao prijedlog odluke za javnu raspravu, kakvu imaju mnogi gradovi u Hrvatskoj, u kojoj se govori o tome da se ne stvara nered na plažama, ne razbijaju boce i da se svi ugodno i sigurno osjećaju na javnim gradskim plažama, stoji u priopćenju.

Trenutno je u Odluci o komunalnom redu zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na svim javnim površinama, što uključuje i plaže, ta je odluka usvojena jednoglasno na Gradskom vijeću još 16. studenoga 2021., a za nju su glasali i zastupnici Možemo.

"U istoj odluci, za koju je glasalo očito podvojeno Možemo, propisano je postavljanje kamera koje će smjeti biti usmjerene na dijelove gdje je postavljena urbana oprema veće vrijednosti", navode iz Grada.

Zoričić je pritom ponovno optužio pulski Možemo za destrukciju, rekavši kako mu je žao što, zbog njihovih laži, Pula puni medijske naslovnice. "Nažalost, ovo je još jedna u nizu propagandi kojom žele difamirati sve što radimo", kaže Zoričić.