oglasio se bjegunac

Zoran Mamić: Da sam Plenković ili teta Lucija s placa, siguran sam da bi se drugačije odlučivalo o mojoj presudi

12.05.2022 u 20:15

Bionic
Reading

Zoran Mamić je putem svojih odvjetnikaod glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražio da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti kako bi se utvrdilo da odluke donesene protiv njega nisu bile u skladu sa zakonom, Ustavom i međunarodnim pravom, a sada je gostovao u Dnevniku RTL-a i prokomentirao cijeli slučaj

Zoran Mamić povukao je pravni potez kojim će pokušati srušiti pravomoćnu presudu za izvlačenje novca iz Dinama. Mamić je putem svojih odvjetnika Šime Mataka, Rajka Čogurića i Jovane Puhalo od glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražio da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti kako bi se utvrdilo da odluke donesene protiv njega nisu bile u skladu sa zakonom, Ustavom i međunarodnim pravom.

Što time želi postići u ekskluzivnom razgovoru za RTL Zoran Mamić u Mostaru je otkrio RTL-ovoj reporterki Ružici Đukić.

Kako ste se odlučili na ovaj korak i što njime mislite postići?

'Nakon ove presude Ustavnog suda Damira Vrbanovića gdje je Ustavni sud potvrdio ono što mi, ili ja, govorimo da je ovaj proces kontaminiran od početka što je Ustavni sud, ponavljam, prije 15-20 dana potvrdio. Ta presuda, to poništenje Vrbanovićeve odluke, je meni otvorilo mogućnost da kroz pravni lijek za sebe probam izvući puno povoljniju situaciju.

Ja molim državnu odvjetnicu da prouči o čemu se radi i da uvidi da to stvarno nije normalno i da uputi prijedlog Vrhovnom sudu da odlučuje o tome. Ja sam siguran da se ja ne prezivam Mamić, da sam neka teta Lucija s placa ili da sam Plenković ili Malenica da bi se možda drugačije odlučivalo. Ja samo želim da imam pošteno i pravično suđenje kao svaki drugi građanin. Ja znam da je percepcija javnosti na prezime Mamić ovakva ili onakva međutim to ne smije utjecati na ono što piše u zakonu i na ono što treba biti i kako se treba suditi', zaključio je Mamić za RTL.