YES, I CAN!

Željko Kerum do kraja tjedna na odmoru

21.10.2009 u 14:29

Bionic
Reading

U izjavi za tportal pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Viđak Bjedov kazala je da je splitski gradonačelnik idućih četiri ili pet dana na odmoru, dok se ne smiri

S obzirom na trenutnu situaciju i buru koju je Željko Kerum izazvao iznenadnim priznanjem ljubavne afere, to se trenutno čini kao logičan potez dok se situacija ne smiri i Kerum u miru ne razmisli o dosadašnjim i budućim potezima.

Ivana Viđak Bjedov i Nevenka Bečić, Kerumove pouzdanice

Pročelnicu Ivanu Viđak Bjedov, koja je inače bila i Kerumova glasnogovornica tijekom predizborne kampanje, pitali smo o tim budućim planovima i potezima. Odgovorila nam je da gradonačelnik ima redovne i već dogovorene protokolarne obaveze koje će odraditi, a iduće srijede je redovita sjednica Gradskog vijeća, kada će biti i uobičajeno izvještavanje o relevantnim gradskim temama.

Dodala je i da u potpunosti razumije velik interes novinara za aktualnu temu iz privatnog života splitskog gradonačelnika i da će se pronaći način da se i to zadovolji. Na komentar da će te privatne teme zasjeniti interes javnosti za druge, ipak važnije i životne teme za građane Splita, pročelnica je ustvrdila da će se i to uzeti u obzir.

Vratit će se temama važnima za Splićane

U razgovoru s njom smo nekako došli i do prijedloga da se aktualno privatno i intimno pitanje ipak razriješi na nekakvoj dogovorenoj konferenciji za medije na kojoj bi se taj dio priče zatvorio, tako da bi mediji i javnost ponovo bili u prilici baviti se relevantnim gradskim projektima i temama iz stvarnog života.

Prije svega se to odnosi na skoro otvaranje vrtića, razrješenje otvaranja rodilišta i definiranje statusa zapadne obale splitske luke. Željko Kerum je pogodio tajming za otvaranje škakljivog pitanja iz intimne sfere. To mu je očito bila najbolnija točka i tema o kojoj se ipak u gradu šuškalo.

Nije njegov preljub bio potpuna nepoznanica i progovorio je o tome u trenutku kada potpuno kontrolira vlast u gradu nakon nedavnog postavljanja na čelo Gradskog vijeća sestre Nevenke Bečić. U konačnici ovakvim skandalom je kao bagerom pomeo ostale teme iz medija barem nekoliko dana. Takva subverzija u javnom životu nije davno viđena i Kerum povlači šahovski precizne poteze na svoju korist i na korist svoje tvrtke. Za takav PR u svim medijima nitko u državi sigurno nema novca, a Kerum je to izborio besplatno. A na odmoru je jer to može. Yes, I can!