poznati patogeni

Zaraze u Kini se ne smiruju: Otvaraju se nove ambulante za djecu

02.12.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Porast respiratornih bolesti u Kini uzrokuju poznati patogeni i nema znakova novih zaraznih bolesti, rekao je zdravstveni dužnosnik u subotu

Nagli porast oboljelih u zemlji u kojoj se krajem 2019. pojavio covid privukao je pozornost Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja je uputila službeni zahtjev Kini da joj dostavi informacije o potencijalno zabrinjavajućem porastu respiratornih bolesti, pozivajući se na izvješće o žarištima nedijagnosticirane upale pluća kod djece.

  • +2
Zaraze u Kini Izvor: Profimedia / Autor: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Kineske vlasti otvorit će više pedijatrijskih ambulanti, nastojat će osigurati da više starijih ljudi i djece primi cjepiva protiv gripe i potaknuti ljude da nose maske i peru ruke, rekao je na konferenciji za novinare Mi Feng, dužnosnik kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Liječnici u Kini i stručnjaci u inozemstvu nisu izrazili zabrinutost zbog izbijanja epidemije u Kini, s obzirom na to da su mnoge druge zemlje zabilježile sličan porast respiratornih bolesti nakon ublažavanja mjera u svrhu suzbijanja pandemije, što je Kina učinila krajem prošle godine.