APEL VLASTIMA

Zagrebački muftija pomaže u spašavanju Tomislava Salopeka

08.08.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Zagrebački muftija efendija Aziz Hasanović izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz da je apelirao na najutjecajnije adrese u Arapskoj Republici Egiptu kako bi pokušao pomoći u spašavanju Tomislava Salopeka čijim smaknućem prijete islamisti

'Među ostalima uputili smo apel egipatskoj vladi i vrhovnom muftiji Arapske Republike Egipta da svojim utjecajem i autoritetom učine sve da bi spasili život Tomislava Salopeka i tim potvrdili kuranski imperativ ... tko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo', rekao je zagrebački muftija Hasanović.

Tijekom jučerašnjeg dana u džamijama širom Hrvatske islamski vjerski službenici su u svojim hutbama (propovijedi) govorili o otmici Tomislava Salopeka i tako dali doprinos za njegovo spašavanje.

Rekao je da Bošnjaci u Hrvatskoj nisu imali problema nakon uhićenja Salopeka ili drugih poteza osoba koji zlorabe islam.

'Bošnjaci i drugi muslimani u Hrvatskoj koji su dio Islamske zajednice u ovoj zemlji nemaju probleme niti trpe posljedice zbog postupaka onih koji zloporabe islam', dodao je zagrebački muftija i osudio poteze terorista dodajući da oni ne rade u interesu islama.