PRAVDA NA HRVATSKI NAČIN

Za lažni pokaz do tri godine zatvora, za 26. mil. kuna guljenje krumpira

22.04.2014 u 10:07

Bionic
Reading

Zbog krivotvorenja pokazne karte za javni prijevoz jedna bi maloljetnica mogla dobiti i do tri godine zatvora, a za sudjelovanje u malverzacijama kojima je državni proračun oštećen za 26 milijuna kuna Patera Čobanković je prema svojoj procjeni trebao oguliti 4 i pol tone krumpira

Maloljetnica koju je kontrolor u šibenskom autobusu zatekao s krivotvorenim pokazom odmah je uhićena. Protiv nje je pokrenut kazneni postupak. Iako je propisana kazna i do tri godine zatvora, s obzirom na to da je riječ o maloljetnici, vrlo je vjerojatno da će postupak završiti samo odgojnom mjerom. Ali i - sa psihičkim posljedicama, piše hrt.hr.

Tko krivotvori pokaz, može završiti u zatvoru. Ali za krivotvoritelje npr. diploma nije bilo ozbiljnijih sankcija. Tu paradoks ne završava. Za manje delikte ide se u zatvor.


A neki mnogo veći odrađuju se radom za opće dobro. Petar Čobanković koji je osuđen jer je sudjelovao u malverzaciji u kojoj je proračun oštećen za 26 milijuna kuna, izračunao je da će u zamjenu za zatvorsku kaznu oguliti 4,5 tone krumpira.