započela kampanja

Karolina Vidović Krišto: U Hrvatskoj imamo iznadprosječne cijene u EU, a imamo afričke plaće

02.04.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Stranka Odlučnost i pravednost čija je predsjednica Karolina Vidović Krišto započela je kampanju u utorak ispred zgrade DORH-a, istaknuvši da joj je glavni cilj borba protiv korupcije u pravosudnim institucijama na čelu s DORH-om

"Započinjemo kampanju, započinjemo borbu za istinu i za Hrvatsku u kojoj hrvatski građani neće biti podstanari. Mi želimo urediti Hrvatsku kojoj je rak i rana pravosuđe na čelu s DORH-om", izjavila je Vidović Krišto ocijenivši kako državno odvjetništvo ne radi svoj posao.

Da radi premijer države ne bi bio Andrej Plenković, niti bi predsjednik države bio Zoran Milanović, ustvrdila je.

Vidović Krišto najavila je kako će se njena stranka beskompromisno boriti protiv 'korumpiranog i pokvarenog pravosuđa'. Smatra kako je to borba koju ne može ponuditi nijedna druga stranka jer su međusobno ucijenjene.

"Mi u Hrvatskoj imamo iznadprosječne cijene u EU, a pritom imamo afričke plaće", istaknula je Krišto ocijenivši kako Agencija za zaštitu potrošača ne radi svoj posao jer su korumpirani i zarobljeni od strane države.

Istaknula je i kako u Hrvatskoj vlada zaštita lopovluka i kriminala, te kako je potrebno procesuirati sve odgovorne za ovakvo stanje. "Hrvatska država i hrvatski građani su jednakopravni ostatku EU, te bi se stoga morali provoditi i primjenjivati zakoni kao i u ostatku EU" naglasila je Krišto.

"Nad hrvatskim radnicima se iživljavaju svi, od institucija do poslodavaca", ustvrdila je Krišto naglasivši kako bi institucije trebale raditi ono za što su plaćene, a ne štiti kriminalne organizacije koje rade o glavu građana.