za multiplayer

Xbox One imati će izvrsni reputacijski sistem za štednju živaca

04.07.2013 u 10:29

Bionic
Reading

Microsoft je objavio detalje o reputacijskom sistemu koji će biti dijelom Xbox One konzole i koji će sigurno pozdraviti svi predani ljubitelji multiplayera

Ako ste ikada na barem nekoliko sati zaigrali neku multiplayer igru sigurno ste naišli na nekoliko suigrača koji su odbijali suradnju i cijelom timu ili vama osobno učinili više štete nego koristi, iako ste na istoj strani.

 

Upravo zbog toga Microsoft je predstavio sustav reputacije koji zasad, barem na papiru, izgleda fantastično.

 

Konkretno, ukoliko ćete konstantno praviti probleme suigračima na bilo koji način – nekooperativnošću na bojnom polju, vrijeđanjem  i sličnim postupcima, ostali igrači će vas prijaviti. Ukoliko nakon upozorenja ne promijenite ponašanje, Microsoft će vas staviti u drugu reputacijsku razinu, a ako i dalje nastavite s problematičnim ponašanjem, očekuje vas najniža reputacijska razina.

 

Ono što tu stvar čini izvrsnom je to da će vas igra doslovno svrstavati s vama ravnima. Radite probleme? U redu, radite to u društvu s ljudima koji se ponašaju isto kao i vi. Sustav na sreću neće biti nepovratan. Ukoliko pokažete napredak, sustav će vas nagraditi povratkom u višu razinu.

 

Na taj će način, vjerujemo, poštediti živce milijunima igrača a trollove staviti u kavez s ostalim trollovima.

 

Zanimljivo, nešto slično mogli smo vidjeti i u multiplayer komponenti Max Paynea 3 u kojoj je Rockstar izolirao sve cheatere pa su oni tako mogli igrati isključivo protiv ostalih varalica.

 

Ukratko, Xbox One nova je generacija socijalne službe.