ljetna relaksacija

Vrućine ne popuštaju, a vratili ste se s godišnjeg u Zagreb? Evo gdje se možete osvježiti

03.08.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Godišnji odmor je iza vas, od mora su ostale tek fotografije u mobitelu, vrućine u Zagrebu i dalje ne popuštaju, rashlađivanje pod tušem i nije neka opcija, a vi biste još malo produžili ljeto pod uvjetom da vam zbog toga ne prijeti bankrot. Ako niste ljubitelji brčkanja u Bundeku i Jarunu, bazeni su opcija za ostatak ljeta, a gdje se i po kojoj cijeni možete jeftino okupati, donosimo u nastavku

Mladost

Bazeni Mladost nude građanima dva otvorena bazena. Dva zatvorena su do početka rujna izvan pogona zbog redovnog godišnjeg servisa. Kupanje i sunčanje na otvorenim bazenima moguće je radnim danom od 12 do 19 sati, a vikendom i blagdanom od 10 do 20 sati. Detaljan cjenik možete pronaći na linku.

Šalata

Posjetitelji Šalate mogu se do početka rujna rashladiti na otvorenom bazenu. Olimpijski kompleks bazena mogu koristiti radnim danom od 13.30 do 18 sati, a vikendom i blagdanom od 11 do 19 sati. Iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima napominju da 5. kolovoza bazeni rade kao i za drugih praznika, od 11 do 19 sati.

Za djecu i odrasle neplivače organizirani su tečajevi plivanja u periodima od svaka dva tjedna, a za djecu je Školski sportski savez grada Zagreba organizirao i program nazvan Odmorko, što uključuje besplatno kupanje za učenike osnovnih i srednjih škola. Detaljan cjenik možete pronaći na linku.

Bazeni na Šalati Izvor: Cropix / Autor: Lidija Jagarcec/Cropix

Utrina

Jedini novozagrebački bazenski kompleks od 30. srpnja je zatvoren zbog redovnog godišnjeg remonta i svoja vrata ponovno će otvoriti 4. rujna.

Svetice

Iz istog razloga kao i bazeni u Utrinama, zatvoreni su bazeni i wellness na Sveticima tijekom kolovoza. Svoja vrata ponovno će otvoriti prvih dana rujna.

Kućni red na bazenima

Želite li se osvježiti u jednom od zagrebačkih bazena, trebali biste znati i neka pravila ponašanja. Na stranicama sportskih objekata oglašen je kućni red koji vrijedi za sva spomenuta plivališta:

1. Na plivalište nije dozvoljen pristup osobama koje boluju od kožnih ili zaraznih bolesti te osobama koje imaju otvorene rane.

2. Pristup na plivalište dozvoljen je samo u kupaćem kostimu ili kupaćim gaćicama.

3. Svaki kupač prije pristupa na plivališni prostor dužan je proći ispod tuševa i kroz hiperkloriranu vodu zbog dezinfekcije nogu.

4. Na plivališnom prostoru zabranjeno je pušenje, kao i konzumiranje hrane.

5. Nije dozvoljeno skakanje u vodu, kao ni pristup na skakaonice.

6. Djeca do tri godine ne plaćaju kartu, a ulaz na plivalište dozvoljen im je u pratnji odrasle osobe. Prilikom korištenja malog bazena moraju imati kupaće gaćice.

7. Za izgubljeni garderobni broj vršit će se naknada u propisanoj visini.

8. Kupači koji se ne pridržavaju kućnog reda bit će odstranjeni s plivališta.

9. Za novac i dragocjenosti uprava plivališta ne odgovara.

Jelkovec

U kompleksu Srednje škole Jelkovec u Sesvetama posjetitelji se mogu osvježiti u jednom od tri bazena – velikom, srednjem i malom. Bazeni Jelkovec nude i bogat popratni sadržaj kao što su teretana, trim kabinet, prostor za gimnastiku i ugostiteljski objekt. Građani radnim danom mogu uživati u kupanju od 7 do 20 sati, a vikendima i blagdanima od 12 do 20 sati. Detaljan cjenik možete pronaći na linku.

Iver

Od 5. do 19. kolovoza provodit će se redovni godišnji remont te bazen Iver neće raditi.