SIGURNOSNA PRIJETNJA

Drama u Londonu: Vojni zrakoplovi presreli Boeing 737 iz Kenije

12.10.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Boeing 787 Kenya Airwaysa na putu za London Heathrow iz Nairobija preusmjeren je na londonski aerodrom Stansted nešto prije 15.45 sati zbog dojavljenje prijetnje

Zrakoplovna tvrtka je priopćila da je primila 'upozorenje o potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji u zrakoplovu' oko 10.30 sati. Avion je trebao sletjeti na Heathrow u 16.15 sati. Britanski mediji javljaju da su do ulaska Boeinga 787 u britanski zračni prostor pratili i francuski borbeni avioni.

Svjedoci su izvijestili da su u zračnu luku Stanstead stigli timovi za deaktiviranje bombi. Policajci policije Essexa također su na mjestu događaja.

"Trenutno pratimo incident u zračnoj luci Stansted. Let iz Nairobija za Heathrow preusmjeren je na Stansted danas poslijepodne. Zračna luka ostaje otvorena", izvijestile su sigurnosne službe,

"Kenya Airways potvrđuje da je u četvrtak oko 10.30 sati primljeno upozorenje o potencijalnoj sigurnosnoj prijetnji na zrakoplovu KQ100 koji leti od Nairobija do londonskog Heathrowa. Uprava u suradnji sa sigurnosnim tijelima Vlade Kenije i Ujedinjenog Kraljevstva provela je temeljitu procjenu rizika prijetnje. Posada je obaviještena i poduzete su sve sigurnosne mjere opreza", naveli su iz tvrtke.