dobra za piće

Voda se u Splitu razbistrila

11.03.2017 u 19:21

Bionic
Reading

Na većem dijelu šireg splitskog područja voda više nije zamućena i može se koristiti, a na preostalim dijelovima zamućenje je još iznad dopuštene granične vrijednosti od 4 jedinice, dozanje se u subotu u županijskome Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZZJZ)

U Zavodu preporučuju da kronični bolesnici, djeca, trudnice i osobe sa slabim imunološkim sustavom na području Kaštela, Trogira i Klisa još konzumiraju vodu koju je prethodno prokuhana.

Voda više nije mutna na Spinutu u Splitu, u Vranjicu i na izvorištu Jadra. Nešto malo iznad četiri jedinice mutnoće još je uvijek zabilježeno u splitskom kvartu Sućidar, na autobusnom kolodvoru u Splitu, u Stobreču, Kaštel Sućurcu, te Podstrani, dok je u Kaštel Starom na Klis Megdanu i u Zračnoj luci Split iznad pet jedinica. Još uvijek je najveće zamućenje u Medenoj 7,80 NTU.

Početkom tjedna u Splitu je uočeno da je voda zamućena nakon što je danima padala kiša. Nastavni zavod za javno zdravstvo i splitski Vodovod i kanalizacija obavijestili su građane o zamućenoj vodi na internetskim stranicama. Iako su liječnici iz Zavoda poručili da voda nije opasna s obzirom na to da je izmjerena zamućenost šest jedinica te da je prije uporabe treba prokuhati, mnogi su se građani odlučili na kupnju flaširane vode.