ostao bez 5000 kuna

Vlasnik razmišlja o tužbi protiv onih koji su pokupili novac koji mu se rasuo po ulici

14.09.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Novčanice koje su se u petak razletjele po Branimirovoj izazvale su pravu pomamu među vozačima koji su se našli na mjestu događaja u tom trenutku.

Vlasnik novčanika ispričao je detaljno za Večernji kako se sve to odvilo. 'U 14:36 sam dobio poziv od, tada meni još nepoznatog, Tomislava Zorića. Rekao mi je da je pronašao moj novčanik na Branimirovoj, raskršće sa Štefanovečkom', prepričava događaj 48-godišnji Ivica Ivec koji je u petak ostao bez pozamašne svote novca..

Zorić je pomoću dokumenata našao njegov broj na internetu i pričekao ga sa svojom poslovnom partnericom u kafiću gdje su mu predali "ostatak od novčanika". Objasnio je da je kupovao materijal za posao te je račun pospremao u fascikl za knjigovodstvo i novčanik ostavio na krovu auta.

Istovremeno je dogovarao sastanak na kojeg je morao žurno krenuti i jednostavno zaboravio.

'Prebrzi tempo života', kaže Ivec.

Nitko sa snimke na kojoj se vidi kako ljudi kupe novac mu se nije javio, kaže, ali zato jesu mnogi poznanici koji mu žele pomoći pronaći ove "poštenjake".

Sretan je što je uspio dobiti natrag bar njemu važne Dinamove godišnje ulaznice, ali dodaje da je sreća da su novi poznanici brzo reagirali, vjerojatno bi i novčanik nestao, a s njime i ulaznice.

U novčaniku je bilo između 4 i 5 tisuća, a ostalo je svega 100 kuna.

Već se oprostio od novaca, ali mu se javljaju neki prijatelji i savjetuju da prijavi policiji jer se radi o kaznenom djelu.

'Na nagovor mojih klinaca i prijatelja koji su nudili pomoć, vjerojatno ih i hoću prijaviti. Pričekat ćemo sutra, možda se neko i javi', kazao je Ivec.