ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada imenovala nove predstavnike u povjerenstvima GSV-a

09.11.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Vlada RH je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice imenovala nove predstavnike i zamjenike predstavnika u povjerenstvima Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), kao predstavnike tijela državne uprave, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

U Povjerenstvu GSV-a za politiku plaća, porezni sustav i životni standard za predstavnike su imenovani Danijela Stepić, Božidar Kutleša, Sanjin Rukavina i Dražen Opalić, a za zamjenike predstavnika Stipe Župan, Nikica Jerković, Višnja Tafra i Anita Zirdum.

U Povjerenstvu GSV.a za socijalnu politiku za predstavnice su imenovane Željka Josić, Marija Pletikosa, Melita Čičak i Marija Bubaš, a za zamjenice predstavnica Kornelija Bojanić, Marija Barilić, Snježana Zdjelar i Marija Pećanac.

U GSV-ovu Povjerenstvu za zapošljavanje, obrazovanje i usklađivanje s tržištem rada za predstavnike su imenovani Vesna Šerepac, Ivica Šušak, Ante Lončar i Luka Čirko, a za zamjenike predstavnika Ivana Pilko Čunčić, Branko Ptiček, Ivana Mehle i Irena Bačelić.

U Povjerenstvu GSV-a za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava za predstavnike su imenovani Juro Martinović, Sanjin rukavina, Dražen Opalić i Gordana Grizelj Portner, a za zamjenike predstavnika Sanda Pipunić, Višnja Tafra, Josipa Klišanin i Tomislav Markota.

U Povjerenstvu GSV-a za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene za predstavnike su imenovani Zrinka Raguž, Branka Pivčević Novak, Robert Blažinović i Ivan Vidiš, a za zamjenike predstavnika Damir Tomasović, Kristina Čelić, Helena Rukelj i Lidija Baković.

U GSV-ovu Povjerenstvu za praćenje aktivnosti Međunarodne organizacije rada za predstavnike su imenovani Zdenko Lucić, Sanjin Rukavina, Dražen Opalić i Marija Pletikosa, a za zamjenice predstavnika mr.sc. Mirta Mandić, Sanda Pipunić, Iva Musić Orešković i Mirjana Malov.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Marin Vuković. Novim članom Upravnog vijeća imenovan je Ivan Tadić, kao predstavnik ministarstva nadležnog za zaštitu okoliša.

Vlada je utvrdila i Intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Općim sudom, priopćeno je.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su i stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 9. studenoga, Vijeće za ekonomske i financijske poslove – proračun (ECOFIN Budget), 10. studenoga, Vijeće za vanjske poslove (FAC), 13. studenoga, Vijeće za opće poslove (GAC), 15. studenoga te Vijeće za vanjske poslove u formatu ministara obrane (FAC Defence),14. studenoga 2023.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, Iz Vlade ih prethodno ne objavljuju, dodaje se u priopćenju.

Vlada će o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor, ističe se u priopćenju.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'