bolje ikad nego nikad

Vinkovci nakon čak 40 godina dobivaju novi dječji vrtić

01.03.2024 u 17:46

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u petak je s predstavnicima izvođača radova potpisao ugovor o izgradnji dječjeg vrtića „Mali princ“, prvog novog dječjeg vrtića koji je u tom gradu izgrađen nakon više od 40 godina.

„Izgradnjom novog područnog dječjeg vrtića Mali princ osigurat ćemo novih 176 mjesta od kojih će njih 140 biti za vrtićku i 36 za jasličku djecu. Mali princ biti će moderan objekt, izgrađen i opremljen po najvišim standardima, a posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke”, rekao je Bosančić.

Objekt je površine je 1.831 m2, a imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu. Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” ukupne je vrijednosti preko 2,9 milijuna eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648 eura. Projekt je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Dobivamo nove prostore za našu djecu, nova radna mjesta, ali i nove uvjete i mogućnosti za razvoj djece predškolske dobi u našem gradu”, rekla je ravnateljica vrtića Suzana Zidar.

Direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević pojasnila je kako će zgrada biti nZEB građena odnosno bit će zgrada nulte emisije CO2.

“Zgrada će koristiti visoko kvalitetnu toplinsku izolaciju, obnovljive izvore energije i najučinkovitiji sustav grijanja. Očekujemo da će Mali princ svoja vrata našim novim generacijama otvoriti za godinu dana”, rekla je Slipčević.

Ovom prilikom najavljeno je i kako uz izgradnju novog objekta Grad Vinkovci uskoro kreće i s projektom dogradnje dva postojeća objekta i tako će osigurati još 92 dodatna mjesta u vrtićima.