zabava u pozivnom centru

[VIDEO] Imamo snimke karaoka u Zagrebačkom holdingu: Direktor kojem se na teret stavljaju i ozbiljnije optužbe ima zanimljivo objašnjenje partijanja u službenim prostorijama

21.06.2021 u 15:43

Bionic
Reading

Korištenje službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka dio je prijave protiv Tomislava Jurića, direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Zagrebačkog holdinga (ZGH), o kojoj smo pisali prošlog tjedna. Par dana kasnije tportal je došao u posjed nekoliko snimaka s karaoka partyja. A nakon svega Jurić je podnio ostavku

Prijavu protiv Jurića Upravi Zagrebačkog holdinga, podsjetimo, podnio je 7. lipnja, u ime nezadovoljnih radnika, Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga.

U njoj se osim karaoka Juriću na teret stavljaju i puno ozbiljniji krimeni poput svakodnevnih uvreda zaposlenika, neprimjerenog vokabulara, maltretiranja zaposlenika, učestalog alkoholiziranja u službenim prostorijama službe te potajnoga snimanja i fotografiranja zaposlenika od strane Juriću bliskih ljudi, degradacije stručnih i obrazovnih kvalifikacija koja se ogleda u organizaciji posla, a zbog sumnje da Jurić koristi opojne droge tražili su da ga se testira.

Na adresu tportala nakon objavljenog teksta stiglo je nekoliko snimki s karaoka zabava u prostorijama Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga na Autobusnom kolodvoru. Snimke su nastale u nekoliko navrata tijekom 2018. i 2019. godine, a ovdje možete vidjeti dvije spojene u jednu.

U prvoj se Jurić pokazuje kao poznavatelj Severinina opusa, a u drugoj glasovne mogućnosti, s cigaretom u ruci, testira na duetu Doris Dragović i Harija Rončevića.

Kako nam imena ljudi koji su mu dali potporu u pjevanju nisu poznata (iz Jurićeva odgovora proizlazi da je riječ o djelatnicima Pozivnog centra), a prijava je podignuta samo protiv njega - lica back vokala odlučili smo zamutiti.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Pojašnjenje karaoka zabava potražili smo kod Jurića.

On ne negira da su se one dogodile, ali navodi da je bila riječ o proslavi nakon uspješnoga projekta, da nikom nije pričinjena šteta te da je sretan poslodavac koji tim okuplja nakon radnog vremena.

Njegov čitav odgovor pročitajte u nastavku.

'Mogu istupiti isključivo kao fizička osoba, što i činim, a razumijem vaš novinarski interes jer sam i sam bio novinar. No, dopustite da kao profesionalac probleme rješavam unutar kuće i u skladu sa svim pozitivnim protokolima koji su tamo uspostavljeni.

Razumijem ovaj model iznenadnoga pritiska, sve je to sastavni dio ovog posla, no nakon toliko iskustva naučio sam da se poslovne situacije ne raspravljaju putem medija.

Za ekipu koja je građanima Zagreba na usluzi 24 sata dnevno, a takva je glavnina, od onih na cestama do onih koji u ovom Centru rad nisu prekidali niti tijekom najvećih kriza i katastrofa, imam samo riječi hvale.

Proslave uspješnih projekata ili radosnih događaja, a takvih je u ovom poslovnom okruženju bilo mnogo, najmanje je što im se može pružiti. Nikome time nije pričinjena šteta i mislim da je sretan poslodavac koji okuplja tim i nakon radnog vremena', stoji u Jurićevu odgovoru koji će par sati nakon razgovora s gore potpisanim novinarom podnijeti ostavku.

Izvor tportala napominje kako Pozivni centar radi u tri smjene od 0 do 24 te kako snimka nije mogla nastati van radnog vremena.

Ostavka nakon pisanja tportala

Komentar o Jurićevim postupcima potražili smo u ZGH, a nakon višesatnog čekanja dobili smo odgovor iz kojeg proizlazi da je podnio ostavku.
'Svi zaposlenici Zagrebačkog holdinga d.o.o dužni su poštivati odredbe Etičkog kodeksa ZGH koji je dostupan na internetskoj stranici ZGH (https://www.zgh.hr/UserDocsImages/dokumenti/onama/Eticki-kodeks.pdf), poštivati obveze koje proizlaze iz ugovora o radu kao i pozitivne propise Republike Hrvatske. Niti jedno od ponašanja na radnom mjestu koje navodite u upitu, poslodavac ne dozvoljava. Vezano za prijavu koju navodite, gospodin Tomislav Jurić je tijekom postupka utvrđivanja istinitosti navoda iz nje, podnio ostavku na mjesto direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničke poslove. Ujedno mu prestaje I radni odnos u Zagrebačkom holding d.o.o, što je i sam predložio', stoji u priopćenju Holdinga.