promjena

Pala prva glava u Holdingu: Smijenjen Joško Jakelić, direktor GSKG-a

19.06.2021 u 08:34

Bionic
Reading

Nikola Vuković, novi šef Zagrebačkog holdinga smijenio je Joška Jakelića, direktora Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva (GSKG). Za vršitelja dužnosti direktora imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova u GSKG-u

Šarić će tu funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor direktora GSKG-a. Iako se u priopćenju iz Holdinga ne navodi zašto je Jakelić smijenjen, koji je na čelu Holdingove podružnice bio od 2005. godine, sasvim je jasno da je razlog za to afera koja je je Vukovića dočekala drugi dan nakon što je preuzeo gradsku komunalnu tvrtku.

Podsjetimo, zbog sumnje u namještanje poslova i primanja mita policija je uhitila Nevena Blaževića, šefa odjela za hitne intervencije GSKG-a, te trojicu poduzetnika Davora Režeka i Slavišu Veljkovića i Marija Jurinića.

Istražni zatvor u trajanju od mjesec dana određen je Blaževiću, Režeku i Veljkoviću dok je Jurinić pušten da se brani sa slobode nakon što je istražiteljima priznao da je Blaževiću davao mito radi dodjeljivanja građevinskih poslova te hitnih intervencija na zgradama pod upravljanjem GSKG.

  • +21
Uhićenja u GSKG-u Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL