nesretan slučaj

Užas u dječjem vrtiću u Kravarskom; dijete progutalo sredstvo za čišćenje

15.02.2024 u 10:56

Bionic
Reading

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolici Velike Gorice

Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje, javlja Dnevnik.hr.

Kako su doznali od Karmen Pavlić, osnivačice više dječjih vrtića, među kojima je i taj, radilo se o pogrešci zaposlenice, konkretno čistačice. Ona je, naime, sredstvom za čišćenje našpricala površinu u dječjem vrtiću i nije dobro obrisala i isprala.

'Dijete je ručicama dotaknulo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručice stavilo u usta i ozlijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta', ispričala je Pavlić.

Ističe kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da dijete neće imati ozbiljne posljedice. Napomenula je kako čistačica nije postupila po pravilima struke jer nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini. Kaže kako svi zaposlenici imaju jasne upute, a osoblje je educirano.

'Imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati', ispričala je potresena osnivačica vrtića na rubu suza za Dnevnik.hr.

Svi su, kaže nam, šokirani i potreseni ovim događajem.

Dječji vrtić je kontaktirao odvjetnika budući je riječ o ozbiljnoj povredi radne dužnosti, a moguće je da će odgovorna osoba za ozljeđivanje djeteta dobiti otkaz. No, o tome će se još odlučivati.