NOĆNA DRAMA

Užas u Beogradu: Deseci mladih u panici bježali sa splavi koja tone

24.12.2023 u 07:32

Bionic
Reading

Poznata beogradski splav Kartel na Novom Beogradu u noći sa subote na nedjelju je počeo tonuti dok se na njemu nalazio veliki broj ljudi, pretežno srednjoškolaca, zbog čega su intervenirale sve raspoložive jedinice policijskog Sektora za izvanredne situacije. Iz Sektora su izvijestili da je ukupno spašeno čak 114 mladih, a zasad nije poznato ima li žrtava

Pripadnici Sektora za izvanredne situacije MUP-a upućeni su na mjesto događaja odmah po dojavi u 00:37 sati da je splava Kartel potonula i da se ljudi nalaze u vodi.

Kako se vidi na snimci objavljenoj na Instagram stranici Moj Beograd, prilaz splavi je potpuno potonuo, a gosti u panici napuštaju splav pokušavajući se spasiti.

  • +8
Potonula splav Kartel u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

'Tulum je trebao trajati do dva sata, oko jedan su nas izbacili. Ja sam bio prvi koga su izbacili sa splave. Iz osiguranja nisu htjeli reći zašto nas izbacuju. Izbacili su još nekih 10-tak ljudi, a onda je počela rasprava, tuča, sukob sa osiguranjem. Tada su svi odjednom krenuli bježati sa splavi. Kako su se svi počeli gurati splav je počela tonuti, a most pucati. Svi su krenuli vrištati i plivati. Baš je bilo jezivo', ispričao je očevidac za Telegraf.rs.

U tom trenutku gosti su u panici počeli napuštati klub, a dramatične snimke pokazuju neopisiv kaos i ljude koji panično plivaju prema obali.

U trenutku kada je splav počela tonuti, nastupao je reper Emin Hadžajlić, poznatiji kao Cunami.

Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel / ATAImages / PIXSELL

Kako saznaje Blic, na terenu je bilo 25 vatrogasaca sa Voždovca, Zvezdare i Novog Beograda sa šest vozila i specijaliziranom ekipom za spašavanje i rad na vodi. Dolaskom na mjesto nesreće utvrđeno je da splav tone te da je potrebno evakuirati oko 30 osoba koje su se nalazile na pontonu i na splavi.

Luka Čaušić, načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije, rekao je za Blic da su riječne struje jake i da policija pretražuje svaki pedalj, ali da se još ne zna ima li žrtava. Rekao je i kako je sa splava spašeno čak 114 osoba.