VRAĆEN U TUROPOLJE

Usred Zagreba htjeli zaklati ovna za slavlje, no pobjegao im je

13.08.2023 u 17:21

Bionic
Reading

Stanovnici zagrebačkog kvarta Trnje u nedjelju su nazvali policiju i javili da im ovan prolazi ulicom bez ljudske pratnje. Ubrzo se doznalo otkud ovan luta širim centrom Zagreba

Naime, nakon izlaska policije na teren pozvani su i volonteri azila za nezbrinute životinje Dumovec, koji su mu očitali broj sa žute markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja, stoji na njihovoj stranici na Facebooku

Doznalo se, naime, da su strani radnici privremeno nastanjeni na području Trnja ovna kupili za sutrašnje slavlje. Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami, što prema zakonu nije dozvoljeno.

Živog su ovna iz jednog turopoljskog mjesta dovezli u Zagreb. Na mjestu gdje stanuju, loše su ga privezali, pa je ovan odlučio dati petama vjetra.

Budući da ovan još uvijek glasi na uzgajivača, iz Azila Dumovec su s njim dogovorili da ga preuzme i vrati na svoju farmu. Obećao im je da se ovan neće vraćati kupcima, te da će ostati na životu.

U komentarima ispod objave korisnici su ipak skeptični te sumnjaju da će vlasnik koji je već jednom prodao ovna ostaviti životinju na životu. A o eventualnim sankcijama protiv osoba koje su ovna kanili zaklati u Zagrebu izjasnit će se nadležna tijela.