prevelik zalogaj

Jazavac napravio dar-mar u knjižnici u središtu Zagreba

21.04.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Neočekivani gost napravio je dar-mar u knjižnici u centru Zagreba. Djelatnici Azila Dumovec napisali su na Facebooku da su intervenirali u čitaonici Sveučilišta Vern u Palmotićevoj ulici

Kako navode, jazavac je napravio nered tražeći literaturu koja bi ga mogla zadovoljiti.

'Zastao je na polici iza ni manje ni više nego bestselera koji se u posljednjih devet godina našao u rukama mnogobrojnih ekonomista, političara, ali i običnih građana diljem svijeta. Pronjuškao je jazavac 'Kapital u 21. stoljeću' Thomasa Pikettyja i zaključio da je 690 stranica za njega ovog trena prevelik zalogaj.

Kad su ga naši kolege uhvatili u mrežu, pod šapama mu je bio priručnik 'Destinacijske menadžment kompanije'. Shvatili smo što nam naš mudri crno-bijeli konzultant želi poručiti. Produljeni prvosvibanjski vikend želi provesti što dalje od gradske buke i vreve.

Budući da smo procijenili da je zdrav k’o dren i da ga se odmah može pustiti u prirodu, pronašli smo mjesto na obroncima Medvednice gdje će znatiželjni jazavac moći punim plućima uživati u proljeću', naveli su u objavi na Facebooku djelatnici Azila Dumovec.