PALESTINSKI ISTRAŽITELJ:

Uskoro imena osumnjičenih za Arafatovu smrt

03.12.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Palestinski istražitelj u utorak je izjavio kako će ubrzo imenovati ljude za koje vjeruje da su povezani sa smrću palestinskog vođe Yassera Arafata, i to gotovo deset godina nakon što je počeo potragu za osumnjičenima, prenosi sarajevski portal Klix.ba

Arafat, gerilski vođa, koji je postao prvi predsjednik Palestine, umro je 2004. nakon iznenadne bolesti. Bolest za koju se tada nije moglo utvrditi što ju je uzrokovalo i o čemu se radi, pogodila je Arafata dok je bio u Ramali, na Zapadnoj obali, pod okupacijom Izraela.

Mnogi Palestinci već godinama vjeruju u to kako je Izrael kriv za Arafatovu smrt, a s druge strane dolazi negiranje takve tvrdnje. Međutim, istražni tim Palestinske samouprave, koji predvodi Tawfiq Tirawi, tek treba iznijeti dokaze za bilo kakvu optužbu.

Tirawi je danas izjavio na palestinskoj televiziji kako obećava da će sljedeća konferencija za medije biti posljednja i da će na njoj iznijeti informacije o onima koji su počinili ubojstvo, pripremali ga i sudjelovali u uroti.

'Ulazimo u posljednjih 15 minuta istrage', slikovito je opisao vođa istražiteljskog tima.

Na zahtjev televizijske mreže Al Jazeera i Arafatove supruge nedavno su obavljena testiranja u kojima je utvrđeno da je Arafat možda otrovan polonijem, jer je na njegovoj odjeći i na njegovim posmrtnim ostacima pronađena veća količina ovog kemijskog elementa.