pogoršanje vremena

Tuča zasula Zagorje, srušena stabla u Varaždinu, Rijeka opet pod vodom

31.10.2023 u 10:36

Bionic
Reading

Duž granice sa Slovenijom, od jugozapada, kreće se oblačni sustav brzo prema sjeveroistoku, s kišom, jakim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, vjerojatno i tučom, upozorenje je koje je stiglo od Ravnateljstva civilne zaštite

Iz Zaboka su stigle snimke tuče, nevrijeme s jakom kišom i vjetrom pogodilo je i Zagreb, dok je vjetar rušio stabla u Varaždinu. Jaka kiša ponovno je poplavila Rijeku.

Zbog olujnog vjetra i kiše gotovo cijela Hrvatska danas je pod narančastim meteoalarmom. 'Budite na oprezu zbog mjestimice olujnog vjetra te lokalno obilne kiše i jačih grmljavinskih pljuskova. S prolaskom fronte osobito u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za naglo okretanje vjetra s južnih smjerova na sjeverozapadni te udara većih od 70 km/h', poručuju iz DHMZ-a.

Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Prema prognozi DHMZ-a, po cijeloj Hrvatskoj bit će promjenjivo i vjetrovito vrijeme s povremenom kišom.Mjestimice će biti obilnijih i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne smanjenje naoblake.

Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, u drugom dijelu dana će slabiti i okrenuti na sjeverozapadni. Prolazno su mogući olujni udari. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te u slabljenju.

Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 °C. Najviša dnevna većinom od 19 do 24 °C.